A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Продовження теми робочих поїздок

Дата: 29.05.2017 09:17
Кількість переглядів: 899

23-24 травня представники Заводської селищної ради, а саме секретар ради Наталія Порхун, начальник юридичного відділу Петро Седоренко та спеціаліст гуманітарного відділу Марина Дудяк відвідали навчальний семінар «Розвиток громади», який проводився в рамках програми «DOBRE», організований партнером програми «Західноукраїнським ресурсним центром» за участі експерта центру Петра Лазарчука, практичних тренерів семінару Левка Довганя та Дмитра Якимця.

Фото без опису
На семінарі були присутні також представники всіх громад Тернопільської області, які разом із Заводською громадою увійшли до числа учасників програми «DOBRE».
На протязі двох днів, які тривав семінар, всі представники громад познайомившись та представивши свої громади (до слова: представлення у вигляді малюнка, який б відображав громаду малювали самі учасники семінару), здобували нові знання, активно працювали в групах, перевіряли себе та свої вміння на реальних прикладах, які можуть виникати в житті і, особливо, в роботі. 
Так, дуже цікавою виявилася тема про «Капітал громади», під час розгляду якої тренери семінару, крім стандартного поділу на природній, фізичний, людський, культурний, соціальний та економічний капітал, представили опис кожного із капіталів, а також запропонували присутнім назвати три основних капітали кожної із громад, що дозволило представникам громад порівняти «свої» громади із сусідами, та зробити загальний висновок, що основний ресурс кожної громади – це люди, їхня довіра один до одного, їхня комунікація, взаємодія та співпраця над розвитком рідного краю.
Також, в рамках семінару тренери Левко та Дмитро провели навчальні лекції на тему: «Драбина участі кожного в житті своєї громади і важливість цієї участі»,«Інструменти активізації громади» та «Процес прийняття рішення». Надзвичайно корисними були роботи в малих групах, що були сформовані з різних представників громад, які на час та результат працювали над різного роду завданнями. Такі вправи показали дієвість та важливість командної роботи, навіть у тій ситуації, коли група складається з незнайомих людей різних за віком, статтю і посадою, але має єдину мету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь