Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Свято нашого села

Дата: 02.08.2016 10:27
Кількість переглядів: 1134

Фото без опису

Літо. Гаряча пора підтверджена температурним показником, а ще показником емоцій та вражень. Пройшла одна неділя, а у Заводській громаді знову лунає музика - 31 липня свою 589-у річницю святкувало село Угринь.

Про підготовку до цього дійства ми вже розповідали, тепер настала черга поділитися подробицями як же ми святкували. 
Перш за все, хочеться відмітити, що організацію заходу розпочали заздалегідь. Першою великою і нагальною справою, стало облаштування місця для свята – будівництво сцени. Працювали над доброю справою спільно з комунальним підприємством Заводської селищної ради сили практично всього села під керівництвом старости села Володимира Івановича Касприка. Працювали незважаючи на спеку і дощ, неодноразово задаючи собі питання: «А чи встигнемо до 31?», але як бачимо, всі плани вдалися і свято відбулося.
Паралельно з будівельними роботами кипіла робота не така помітна, але не менш важлива – розробка сценарію, підготовка номерів, та й загалом гармонійне поєднання сільського колориту та угринських особливостей.

А тепер про сам День села. Розпочалося святкування турніром з міні-футболу, в якому взяли участь три команди, сформованих із жителів села. В 16.00, біля каплички, яка збудована над угринським цілющим джерелом, місцевий священик о.Микола провів святковий молебень. Після нього В.І.Касприк оголосив свято відкритим та запросив усіх на розваги: дитячий куточок, катання на конях, пригощання від місцевих господинь. Смаколики, а їх було ох як багато і різних (борщ та уха, пампушки з часничком та варенням, плов та мариновані овочі та інші), були колоритно оформленні та пропонувалися всім бажаючим, а готувалися спеціально на свято цілими родинами спільно з родичами та друзями.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису

Все це запивши смачнючим узваром, люди були готові до святкового концерту. Розпочався він урочистим словом від старости села і голови Заводської громади Л.Р.Павлінської, які крім вітальних слів, спільно оголосили про традицію відзначення в громаді її почесних громадян. Цими гарними званнями будуть нагороджувати за поданням самих жителів щороку на Дні селища та Дні села. Цьогоріч, «Почесним Угринчанином» було нагороджено Сов’яка Івана Васильовича, саме його багаторічна праця на користь села була гідно оцінена й нагороджена.

  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису
Концертну ж програму наповнили таланти села – були і танці, і пісні, і вірші, і театральні постановки. Цікавим, а саме головне неочікуваним, стало нагородження В.І.Касприка від небайдужих громадян села символічною булавою правління та подякою за старання на користь села. Після невеличкої паузи, яку заповнили смачним частуванням, концерт продовжив виступ запрошеної гості – Надії Гураль, яку вітали шаленими оплесками. 

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису
Тривало святкування практично до перших променів нового дня з гуртом «Від суботи до суботи».

Фото без опису

А зараз, тим, кого не було разом з нами пропонуємо переглянути фото звіт і чекати наступного, не менш гарячого, літа.


Дудяк М.
спеціаліст гуманітарного відділу
Заводської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь