Заводська територіальна громада
Тернопільська область

ОСББ - єдина альтернатива у вирішенні долі свого будинку.

Дата: 07.04.2016 11:14
Кількість переглядів: 998

06 квітня 2016 року у актовому залі Чортківської міської ради відбулась зустріч жителів багатоповерхівок, ініціативних груп, голів ОСББ  Чортківського району із активістом Громадської спілки «Рада Голів ОСББ  м.Тернополя», депутатом Тернопільської міської ради Лупаком Сергієм  Михайловичем.

У зустрічі взяв участь і спеціаліст житлово-комунального господарства, транспорту та питань цивільного захисту Заводської об’єднаної територіальної громади Побуринний В.Є.

  Зважаючи на те, що з 01 липня 2015 року в Україні  набув чинності Закон України № 417-VІІІ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» і фактично жителі багатоквартирних повинні вирішити долю своїх будинків до 1 липня 2016 року, то питання створення ОСББ на сьогодні стоїть дуже гостро.

Згідно норм Закону право власності на спільне майно може бути реалізовано співвласниками в установленому законодавством порядку. На даний час співвласники мають право обирати з-поміж трьох форм управління будинком:

  1. здійснення самостійного управління шляхом прийняття всіх рішень на загальних зборах;
  2. створення ОСББ;
  3. передання всіх або частини функцій з управління відповідальному суб’єкту господарювання – управителю.

  У разі якщо співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком до 1 липня 2016 р., управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок. У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, а договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком строком на один рік від імені співвласників підписує уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради, за рішенням якого призначено управителя.

    Лупак С.М. поділився досвідом здійснення функцій управління в об’єднанні співвласників багатоквартирного будинку, адже він є головою одночасно шести ОСББ у м.Тернополі, а також відповів на запитання присутніх.

                                                                         Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь