A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

ОСББ - єдина альтернатива у вирішенні долі свого будинку.

Дата: 07.04.2016 11:14
Кількість переглядів: 971

06 квітня 2016 року у актовому залі Чортківської міської ради відбулась зустріч жителів багатоповерхівок, ініціативних груп, голів ОСББ  Чортківського району із активістом Громадської спілки «Рада Голів ОСББ  м.Тернополя», депутатом Тернопільської міської ради Лупаком Сергієм  Михайловичем.

У зустрічі взяв участь і спеціаліст житлово-комунального господарства, транспорту та питань цивільного захисту Заводської об’єднаної територіальної громади Побуринний В.Є.

  Зважаючи на те, що з 01 липня 2015 року в Україні  набув чинності Закон України № 417-VІІІ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» і фактично жителі багатоквартирних повинні вирішити долю своїх будинків до 1 липня 2016 року, то питання створення ОСББ на сьогодні стоїть дуже гостро.

Згідно норм Закону право власності на спільне майно може бути реалізовано співвласниками в установленому законодавством порядку. На даний час співвласники мають право обирати з-поміж трьох форм управління будинком:

  1. здійснення самостійного управління шляхом прийняття всіх рішень на загальних зборах;
  2. створення ОСББ;
  3. передання всіх або частини функцій з управління відповідальному суб’єкту господарювання – управителю.

  У разі якщо співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком до 1 липня 2016 р., управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок. У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, а договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком строком на один рік від імені співвласників підписує уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради, за рішенням якого призначено управителя.

    Лупак С.М. поділився досвідом здійснення функцій управління в об’єднанні співвласників багатоквартирного будинку, адже він є головою одночасно шести ОСББ у м.Тернополі, а також відповів на запитання присутніх.

                                                                         Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь