A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Благодійна акція «Серце до серця»

Дата: 16.03.2016 11:55
Кількість переглядів: 1690

З 4 по 24 квітня 2016 року по всіх регіонах України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України та Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України проходитиме       XІ Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця», головною метою якої є збір коштів на придбання медичного обладнання для обласних дитячих лікарень України.

Ідея подібних акцій була запозичена українцями у 2006 році в надзвичайно успішного польського благодійного фонду «Великий Оркестр Святкової допомоги», котрий  уже більше 20 років проводив збір коштів у формі загальнонаціональних свят,  які супроводжувалися розвагами і концертами. Ініціаторами виступили соціально активні молоді люди, які поставили собі за мету порятунок життя й здоров’я дітей, забезпечення доступу до якісних медичних послуг.  Вже у вересні 2006 року була проведена перша Акція «Почуйте всі!», для збору  коштів на впровадження «Програми діагностики, лікування та реабілітації дітей з вадами слуху». З того часу, Акції набули статусу Всеукраїнських і проводилися за підтримки держави.

На сьогодні, мета Акції значно доповнилася. За приорітет, крім збору коштів, стало  формування у молоді загальнолюдських цінностей та активізація молодіжної ініціативності.

Саме тому, основну роботу під час проведень благодійних Акцій проводять волонтерські загони, які в основному складає молодь, а також учні позашкільних навчальних закладів, лідери молодіжних та дитячих громадських організацій, зацікавлені представники підприємств, установ та організацій.

Цього року за кошти, які будуть зібрані в нашій області планується закупити сучасне медичне обладнання для реанімаційного відділення Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні. Зокрема, лікарня потребує сучасного анестезіологічного та реанімаційного обладнання, такого як слідкуюча (моніторингова) апаратура, апарати штучної вентиляції легень, дозуюча апаратура для внутрішньовенного введення наймолодшим пацієнтам, дефібрилятора тощо.

Діагностика та лікування дітей області цим обладнанням здійснюватиметься безкоштовно.

Загалом Акції відбуваються у лікувально-профілактичних закладах загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних й вищих навчальних закладах областей України. В рамках їх проведення проводяться  спортивні змагання, конкурси плакатів, малюнків, ігротеки, виставки, благодійні ярмарки.

У фіналі Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», яка цього річ відбудеться 23-24 квітня заплановані благодійні концерти за участю дитячих і молодіжних колективів.

Заводська селищна громада не може оминути таку благородну мету і в свою чергу, також активно буде залучати свою громаду до участі в благодійній акції. В смт.Заводське та с.Угринь будуть організовані волонтерські та ініціативні групи молоді, буде розроблена програма для проведення Акції, будуть виставлені скриньки для збору коштів.

Отож, всім бажаючим, хто прагне долучитися до проведення Акції «Серце до серця» прохання звертатися до педагогів-організаторів вашого навчального закладу, а також в гуманітарний відділ Заводської селищної ради.  

50 кращих волонтерів акції влітку візьмуть участь у сплавах річкою Дністер та відвідають музичний фестиваль «Вудсток-Україна - 2016», який пройде в серпні 2016 року на Львівщині.

                                                                     Фото без опису  

Інформація доповнена з сайту - http://www.oda.te.gov.ua/tchortkivska/ua/news/detail/114342.htm 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь