A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Перший родинний бал «Українська родина – зернинка народу»

Дата: 20.05.2016 12:40
Кількість переглядів: 1169

Фото без опису

15 травня 2016 року в смт. Заводське за ініціативи та підтримки селищного голови Л.Р.Павлінської пройшов перший родинний бал «Українська родина – зернинка народу».

Розпочався масштабний захід виставкою народно-прикладного мистецтва у фойє будинку культури, роботи на яку надали бібліотека села Угринь, Заводська школа мистецтв, окремо були представленні роботи від подружжя Грицькових, директора Улашківської РК музичної школи Капія С.В. Крім того, студенти Чортківського ВПУ, які навчаються за спеціальністю «офіціант, бармен», організували символічну барну стійку, за якою пропонували гостям випічку, каву та чай. І все це супроводжувалося живим виконанням музичних композицій викладачами Заводської школи мистецтв.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Після того як відвідувачі зайняли свої місця у залі, бал розпочався. На сцену будинку культури під оголошення ведучих вийшли творчі родини, які з’їхалися із всього району – сім’я Павлінських з Давидківців, сім’я Капій із Улашківці, родина Шеремет із Джурина, родина Запухляків з Ягільниці, родина Папушак та представник родини Майдаників, родина Дембіцьких, подружжя Грицькових з Чорткова. Під гучні оплески вони спустилися в зал для перегляду концертної програми.

Фото без опису

Для родин і всіх присутніх звучали пісні у виконанні В.Приємського, дуету Г.Баньківської та С.Прачуна працівників будинку культури, О.Соловей. з смт.Заводське, тріо дівчат у складі сестер Карпів та М.Крашівської та квартету «Оберіг» з села Угринь, К.Задоровської з села Пастуше, І.Шевчук з м.Чорткова, ансамблю дівчат «Гармонія» під керівництвом Г.Дембіцької.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Вокальні номери доповнювалися, тай загалом чергувалися з хореографічними постановками від ансамблів танцю «Галицькі візерунки» під керівництвом Дембіцької О. та «Зорепад» під керівництвом Гуменюк І, а також циркового номера «Метаморфози» під керівництвом Хорощак М.

Фото без опису    Фото без опису

Фото без опису

Творчі родини тому і творчі, що не можуть без музики по житті. В ході концерту ведучі знайомили присутніх із сімейними історіями запрошених родин, а вони дарували свої виступи. Так, мама і дочка сім’ї Павлінських виконали пісню «Мамина сорочка». Син та 5-на дочка сім’ї Папушак разом із мамою грали на музичних інструментах. Представник родини Майдаників виконав прекрасну «Баладу про маму». Родина Шеремет представили себе піснею, яку вони виконали на бандурах. Від подружжя Грицькових слово взяла дружина Галина Дем’янівна, яка читала власні вірші. Сім’я Капій та Запухляк представили вокальні дуети та тріо, відповідно.

Фото без опису    Фото без опису

Окрасою родинного балу став відомий український дует дочки Ірини та Василя Хлистун з м.Тернопіль, які виконали ряд власних творів.

Фото без опису

Завершення балу стало найурочистішою частиною свята. Всі родини були знову запрошені на сцену для вручення пам’ятних нік, які виготовлялися спеціально до цієї події.

Фото без опису

Після концертної програми всіх присутніх запросили на танцювальний майданчик, де вони могли продовжити свій гарний настрій танцями під супровід музичного квартету «Оберіг» з села Угринь.

Підводячи останній підсумок, можна сказати так – український народ дуже талановитий і творчий. Пісні, танці, музика у нас немов в крові. Незважаючи на життєві проблеми, ми тягнемось до культури і цьому підтвердження повний глядацький зал Заводського будинку культури. Тому сподіваємося, що такий формат свята сподобався і родинам і жителям громади, а перший родинний бал, який пройшов 15 травня 2016 року, стане щорічним і традиційним в історії Заводської громади.

Фото без опису

Фото Ореста Лижечки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь