A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

5 грудня - Міжнародний день волонтера

Дата: 05.12.2016 13:47
Кількість переглядів: 1236

Фото без опису

Сьогодні, 5 грудня, весь світ відзначає Міжнародний день волонтера.
Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (саме такою є його офіційна назва) встановлений рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року на знак визнання важливої ролі добровольчих та інших організацій у соціальному й економічному розвитку суспільства.
В Україні ще зовсім недавно волонтерський рух був явищем рідким та незвичним, але за останні три роки волонтери стали вірними помічними тим, хто потребує нагальної допомоги: солдатам української армії та добровольчих батальйонів, членам їхніх сімей та сім’ям, які втратили близьких через АТО, внутрішньо переміщеним особам, полоненим тощо. І можна сміло сказати, що завдяки патріотизму, щирому відчуттю обов’язку, прагненню до свободи, небайдужості та особистої жертовності заради інших ми сьогодні маємо волонтерський рух, який, фактично, взяв на себе відповідальність за майбутнє держави. 
Заводська громада з першого дня свого заснування проводить активну волонтерську роботу. Церковні парафії громади, навчальні заклади, жителі с.Угринь та смт.Заводське ніколи не залишалися байдужими до потреб наших воїнів, котрі захищають нашу Україну в зоні АТО. Незважаючи на складні погодні умови, крізь снігові заметілі, при сприянні волонтерів Чортківщини від жителів району, в тому числі Заводської громади, в зону проведення АТО вирушив повний бус з подарунками та необхідними речами, за кермом якого був активний волонтер, перший заступник Заводського селищного голови Павлюх Андрій Романович. Майже 4 тис.км. складних, дуже важких, інколи навіть під обстрілами українських доріг залишилися під колесами Андрієвого буса. За кілька днів група волонтерів доставили продукти харчування, медичне обладнання, необхідні побутові речі для наших співвітчизників в м.Щастя, м.Мар’їнка, м.Лисичанськ та інші населені пункти Сходу України. 
Сьогодні, в Міжнародний день волонтера велике спасибі таким безкорисливим та щирим людям як Павлюх Андрій Романович, його друзям-волонтерам, всьому українському народу, який згуртувався у важкі часи навколо ідеї Незалежності України.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь