A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

"Дзвони Лемківщини - 2016"

Дата: 08.08.2016 13:54
Кількість переглядів: 1098

6-7 серпня в лісовому масиві Бичова (Монастириський район) пройшов XVII-й Всеукраїнський фестиваль лемківської культури "Дзвони Лемківщини". 

Фото без опису
Розпочався фестиваль урочистою ходою учасників центральною вулицею міста Монастириськ, під час якої відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченка, пам’ятного знаку депортації лемків та фігури Покрови Пресвятої Богородиці.
В обласному музеї лемківської культури і побуту «Лемківське село» (масив Бичова) було розгорнуто тематичні експозиції, містечко народних промислів, традиційна лемківська кухня. 


Під час урочистого відкриття ХYII Всеукраїнського фестиваль лемківської культури було виконано Державний Гімн України, Гімн Лемків та піднято Державний Прапор України і прапор товариства «Лемківщина». Учасників та гостей фестивалю вітали: голова обласної державної адміністрації С.Барна, голова обласної ради В.Овчарук, голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» О.Венгринович. Також С.Барна зачитав привітання для учасників та гостей фестивалю від Президента України П.Порошенка. Владика Дмитро Григорак разом із 13 священиками благословили учасників та гостей фестивалю лемківської культури.


Від Заводської ОТГ на фестивалі була присутня делегація на чолі з начальником гуманітарного відділу Стечишином І.С. Танцювальний колектив "Галицькі візерунки" Заводської школи мистецтв, керівник О.Дембіцька прийняв участь в урочистій ході, а пізніше в концертній програмі виконали свій танцювальний дарунок всім присутнім.

Фото без опису

Фото - ТЕРЕН (Тернопільські експрес-новини)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь