Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Енергоефективність та енергозбереження в дії

Дата: 04.11.2017 15:29
Кількість переглядів: 1056

Фото без опису

1 та 2 листапада представники Заводської селищної ради на чолі з головою Людмилою Павлінською, разом з представниками Скала-Подільської ОТГ та офісу Програми DOBRE відвідали Тернопільську, Івано-Франківську та Чернівецьку області для огляду кращих практик з енергозбереження та використання відновлюючих джерел енергії, в тому числі на конкретних об'єктах соціальної інфраструктури. 
Першим візитом групи було підприємство "Альфа-Газпромкомплект" (м.Тернопіль). Провідні працівники підприємства презентували опалювальне обладнання на альтернативних видах палива, яке виготовляється у них, розповіли в деталях про механізм їхньої дії та особливості експлуатації. Також всі бажаючі змогли оглянути "котел в дії", який обігріває саме підприємство. 
Другим пунктом візиту було ТОВ "Шредер" ( м.Тернопіль), де гостям презентували виробництво освітлюючих приладів від моменту плавлення металу для каркасу світильника до пакування готового виробу. Також був представлений досвід роботи компанії у сфері освітлення з демонстрацією на конкретних замовленнях, які компанія виконувала, в тому числі і для громад.

Після відвідин двох підприємств в м.Тернопіль делегація від представників Заводської й Скала-Подільської громад та офісу DOBRE рушили на Івано-Франківщину, а точніше в Старо-Богородчанську громаду. Саме там відбулося ознайомлення з роботою соняної електростанції "Старобогородчани-1", потужністю 3000 кВт., на території, загальною площею - 6 га. Крім того, заступник голови Старо-Богородчанської громади Юрій Ярославович запропонував гостям відвідати сусіднє село Гринівка, яке входить до складу їхнього ОТГ та оглянути все, що зроблено за 9 місяців після об'єднання. Староста села Ніна Ярославівна щиро та відкрито розповіла про успіхи їхнього села, про позитивні зрушення, які дала реформа децентралізації.
2 листопада робоча делегація переїхала в Косівський район, де представник місцевої РДА Микола Микифоряк презентував напрацювання району в сфері енергозбереження та подальшого використання мініелектростанцій на сонячних панелях в селах Яворів та Тюдів. 
Після обіду представники громад та DOBRE прибули в село Великий Кучурів (Чернівецька область), де відбувся огляд комплексного вирішення питання з енергозбереження, яке реалізували в місцевому садочку. Так всі отримали реальну можливість побачити в дії роботу котла, який презентувало напередодні Тернопільське підприємство. Крім того, голова Великокучурівської громади ознайомив членів делегації місцевий ЦНАП, який під одним дахом вмістив і адміністративне приміщення громади і кабінет пожежної служби, поліцейський відділок та відділення банку. 
Після підведення підсумків двохденного "стаді-туру", стомленні, але надзвичайно задоволенні результатами поїздки, представники громад повернулися додому втілювати нові ідеї та плани.
 

Більше фото за посиланнями:

https://www.facebook.com/zavodskagromada/photos/pcb.718338538368235/718337545035001/?type=3&theater

https://www.facebook.com/zavodskagromada/photos/pcb.719123271623095/719120451623377/?type=3&theater



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь