Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Енергоефективність та енергозбереження в дії

Дата: 04.11.2017 15:29
Кількість переглядів: 1013

Фото без опису

1 та 2 листапада представники Заводської селищної ради на чолі з головою Людмилою Павлінською, разом з представниками Скала-Подільської ОТГ та офісу Програми DOBRE відвідали Тернопільську, Івано-Франківську та Чернівецьку області для огляду кращих практик з енергозбереження та використання відновлюючих джерел енергії, в тому числі на конкретних об'єктах соціальної інфраструктури. 
Першим візитом групи було підприємство "Альфа-Газпромкомплект" (м.Тернопіль). Провідні працівники підприємства презентували опалювальне обладнання на альтернативних видах палива, яке виготовляється у них, розповіли в деталях про механізм їхньої дії та особливості експлуатації. Також всі бажаючі змогли оглянути "котел в дії", який обігріває саме підприємство. 
Другим пунктом візиту було ТОВ "Шредер" ( м.Тернопіль), де гостям презентували виробництво освітлюючих приладів від моменту плавлення металу для каркасу світильника до пакування готового виробу. Також був представлений досвід роботи компанії у сфері освітлення з демонстрацією на конкретних замовленнях, які компанія виконувала, в тому числі і для громад.

Після відвідин двох підприємств в м.Тернопіль делегація від представників Заводської й Скала-Подільської громад та офісу DOBRE рушили на Івано-Франківщину, а точніше в Старо-Богородчанську громаду. Саме там відбулося ознайомлення з роботою соняної електростанції "Старобогородчани-1", потужністю 3000 кВт., на території, загальною площею - 6 га. Крім того, заступник голови Старо-Богородчанської громади Юрій Ярославович запропонував гостям відвідати сусіднє село Гринівка, яке входить до складу їхнього ОТГ та оглянути все, що зроблено за 9 місяців після об'єднання. Староста села Ніна Ярославівна щиро та відкрито розповіла про успіхи їхнього села, про позитивні зрушення, які дала реформа децентралізації.
2 листопада робоча делегація переїхала в Косівський район, де представник місцевої РДА Микола Микифоряк презентував напрацювання району в сфері енергозбереження та подальшого використання мініелектростанцій на сонячних панелях в селах Яворів та Тюдів. 
Після обіду представники громад та DOBRE прибули в село Великий Кучурів (Чернівецька область), де відбувся огляд комплексного вирішення питання з енергозбереження, яке реалізували в місцевому садочку. Так всі отримали реальну можливість побачити в дії роботу котла, який презентувало напередодні Тернопільське підприємство. Крім того, голова Великокучурівської громади ознайомив членів делегації місцевий ЦНАП, який під одним дахом вмістив і адміністративне приміщення громади і кабінет пожежної служби, поліцейський відділок та відділення банку. 
Після підведення підсумків двохденного "стаді-туру", стомленні, але надзвичайно задоволенні результатами поїздки, представники громад повернулися додому втілювати нові ідеї та плани.
 

Більше фото за посиланнями:

https://www.facebook.com/zavodskagromada/photos/pcb.718338538368235/718337545035001/?type=3&theater

https://www.facebook.com/zavodskagromada/photos/pcb.719123271623095/719120451623377/?type=3&theater



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь