A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Проблема водопостачання

Дата: 22.10.2018 14:57
Кількість переглядів: 714

       22 жовтня 2018 року о 10 годині, за ініціативою селищного голови Людмили Павлінської, відбулася робоча зустріч з Чортківським міським головою Володимиром Шматьком щодо вирішення проблем з водопостачанням смт. Заводське. У зустрічі взяли участь голова Чортківської РДА  Оксана Чайчук, Заводський селищний голова Людмила Павлінська, начальник Чортківського водоканалу Віктор Гордієнко, депутати Чортківської міської ради, жителі, депутати, члени громадської організації Заводської громади; представники села Горішня Вигнанка.

       Начальник Чортківського водоканалу Віктор Гордієнко проінформував присутніх, що причиною відсутності води в  смт. Заводське та с. Горішня Вигнанка є великі втрати в мережі, через підземні прориви та незаконні врізки. Також повідомив, що цього тижня Чортківський водоканал буде проводити ремонтні роботи в «Лаврінове» по ліквідації проривів і пошуку втрат води в мережі Заводського.                                         

      Міський голова Володимир Шматько надав пояснення щодо вартості тарифів та повідомив, що з міського бюджету постійно проводиться дофінансування водоканалу через збитковість. На даний час він займається переговорами щодо отримання 1 000 000 євро кредиту для заміни водопровідних мереж м. Чорткова.  Кошти на Заводський водозабір з міського бюджету виділяти не буде і пропонує два шляхи вирішення проблеми:

перший - Заводській селищній раді забрати водозабір зі всіма свердловинами і вирішувати свої проблеми спільно з Горішньою Вигнанкою та Чортківською районною радою. Для цього міська рада готова передати водозабір безкоштовно з усім встановленим обладнанням Заводській громаді;

другий - Заводській селищній раді, Чортківській районній раді, Горішньовигнанській  сільській раді  спільно знайти кошти, щоб поміняти 600 метрів трубопроводу від водозабору в «Лавріново» до підніжжя гори.

     Людмила Павлінська наголосила, що на сьогоднішній день, задля вирішення нагальної проблеми з водопостачанням, Заводська селищна рада готова до співпраці та допомоги Чортківському водоканалу на умовах співфінансування.Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь