A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

З метою запобігання виробничого травматизму

Дата: 08.11.2018 11:03
Кількість переглядів: 690

Чортківським  відділенням  управління  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області з метою запобігання виробничого травматизму, поліпшення стану  безпеки, гігієни праці та виробничого середовища  здійснюється комплекс заходів із забезпечення функціонування на підприємствах, в організаціях та установах Чортківського району Системи управління охороною праці (СУОП).

         Основною метою СУОП є створення здорових, безпечних і високопродуктивних умов праці, покращення виробничого побуту, запобігання травматизму і професійним захворюванням.

Відділенням виконавчої дирекції Фонду надається допомога в розробленні профілактичних заходів щодо підвищення безпеки виробництва та комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці на підприємствах.

         У відповідності до Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці у I півріччі 2018 року страховим експертом відділення прийнято участь у 19 засіданнях комісії  з перевірки знань з питань охорони праці працівників підприємств, організацій та установ усіх форм власності Чортківського району.

         У I півріччі 2018 року проведено 11 перевірок стану профілактичної роботи щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці у юридичних осіб та 8 перевірок у фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю.

         Під час проведених перевірок виявлено 236 порушень законодавства про охорону праці. Винесено подання щодо усунення виявлених порушень, ведеться контроль за їх виконанням.

         Ефективність профілактичної роботи залежить також і від наявності у страхувальників необхідної нормативно-правової бази, залучення необхідних матеріальних ресурсів на заходи з охорони праці.

Зрозуміло, що нещасний випадок на виробництві може статись з багатьох причин і не лише організаційного характеру чи технічного, а так би мовити,  завдяки «людському фактору». Однак, поза увагою працівників відділення не залишаються потерпілі на виробництві від нещасного випадку. 

Не залишається поза увагою відділення і така форма профілактичної роботи, як проведення семінарів зі спеціалістами з охорони праці, нарад, засідань «круглого столу», інформування громадськості через місцеві засоби масової інформації та через інтернет сайти. 

Найвищою цінністю є збереження життя та здоров’я людини, забезпечення роботодавцями безпечних  умов праці для працівників, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням.

Із надання необхідної методичної допомоги з питань охорони праці, консультацій для роботодавців, які використовують найману працю, та спеціалістів служби охорони праці пропонуємо звертатись у Чортківське  відділення  управління  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області.   

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь