A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Головна мета : «Пріоритет життя і здоров’я працівників, створення безпечних і здорових умов праці»

Дата: 22.11.2018 11:41
Кількість переглядів: 587

Нещодавно спеціалістами Чортківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області проведено прийом громадян у Заводській селищній об’єднаній територіальній громаді Чортківського району.

Страховий експерт з охорони праці відділення В.Побуринний побував у котельні Заводської селищної ради, яку нещодавно комунальне підприємство ТМТОР «Тернопільтеплокомуненерго» передало Заводській селищній раді разом з котельним обладнанням та мережею теплопостачання у смт.Заводське. 

Котельня опалює соціально важливі об’єкти на території смт.Заводське, а саме: Заводську ЗОШ I-III ступенів, ДНЗ «Казка», КНП «Заводський ЦПММСД», неврологічне відділення КНП «Чортківська центральна комунальна районна лікарня».

У стислі терміни котельну Заводської селищної ради підготовлено до опалювального періоду 2018/2019, обслуговуючий персонал пройшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Страховим експертом Чортківського відділення В.Побуринним 

проведено зустріч із працівниками Заводської селищної ради, надано методичну допомогу у розробці, затвердженні, впровадженні нормативно-правових актів з охорони праці, які діють в межах підприємства. 

Під час відвідання котельні страховий експерт проінформував чергову зміну у складі оператора котельні та апаратника хімводоочищення про обов’язки працівників щодо додержання інструкцій з охорони праці, Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.
Адже важлива умова успішної спільної діяльності як підприємства, так і Фонду, спрямованої на профілактику виробничого травматизму - грамотна, системна співпраця безпосередньо зі страхувальником.

Також страховий експерт  з охорони праці  Чортківського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області   В. Побуринний провів засідання «круглого столу» у Чортківському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги  на тему «Пріоритет життя і здоров’я  працівників, створення безпечних і здорових умов праці».

            Роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці – на цьому наголосив В.Побуринний на зібранні. Працівники повинні дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей, знати і виконувати вимоги  нормативно-правових  актів з охорони праці.

          

В Чортківському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги  здійснюється належний контроль за станом охорони праці та пожежної безпеки,  створені безпечні умови праці для працівників, проводиться відпрацювання із персоналом алгоритму дій у разі виникнення пожежі, аварії,  нещасного випадку.

          Страховий експерт наголосив, що у зв’язку із погіршенням погодніх  умов: снігопаду,  відлиги, хуртовини чи ожеледиці, для запобігання травмування працівників необхідно  дотримуватись  правил безпеки, бути уважними і обережними під час переходу проїзної частини автодоріг, прямування до місця роботи. З метою недопущення переохолодження чи обмороження, працівників необхідно забезпечити теплим спецодягом та спецвзуттям  при виконанні робіт чи перебуванні на відкритому повітрі.

           Чортківським відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області проводиться системна робота, спрямована на створення безпечних умов праці, профілактики    виробничого травматизму.

Запорукою  успішної співпраці  роботодавців Чортківського району та Чортківського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області   є  діалог із страхувальниками. Відділення Фонду підтверджує репутацію надійного соціального партнера, успішно складає тест перед страхувальником на відповідність кращим європейським стандартам піклування про людину праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь