Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я працівників

Дата: 06.12.2018 09:37
Кількість переглядів: 801

Конституційне право громадян України на соціальний захист,  на забезпечення їх у випадку повної, часткової або тимчасової втрати працездатності здійснюється Фондом соціального страхування України.      

Фото без опису

          Одним з важливих завдань страхування від нещасних випадків на виробництві і профзахворювань є проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, викликаних умовами праці, попередження виникнення випадків загрози здоров'ю і життю застрахованих. 

З початку 2018 року в Чортківському районі  зареєстровано 5 нещасних випадків на виробництві, в результаті яких потерпіло 5 працівників.

Основними причинами нещасних випадків є: особиста необережність, порушення трудової і виробничої дисципліни, незадовільний технічний стан засобів виробництва, невиконання вимог інструкцій з охорони праці. 

Фахівцями Чортківського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Тернопільській області надавалась різнобічна організаційно - консультативна і методична допомога страхувальникам. Проводились організаційні заходи на підприємствах, в організаціях та установах  із пропаганди безпечних і нешкідливих умов праці. В засобах масової інформації висвітлюється інформація про актуальні питання профілактичної роботи.

Основною діяльністю страхового експерта з охорони праці Чортківського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Тернопільській області є контроль за дотриманням законодавства про соціальне страхування від нещасного випадку, впровадження і контроль виконання профілактичних заходів роботодавцями Чортківського району на підприємствах, в організаціях та установах   незалежно від форми власності і видів економічної діяльності.

Зважаючи на зростання кількості страхових нещасних випадків на виробництві у Тернопільській області у 2018 році, стан справ, що стався з охороною праці на підприємствах-страхувальниках району вимагає посилення та вдосконалення профілактичної роботи.

Аналіз виробничого травматизму проводиться за матеріалами розслідування нещасних випадків, результати якого надалі використовуються для планування профілактичних заходів щодо попередження виробничого травматизму.

З метою реалізації профілактичних заходів страховий експерт приймає участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці (СУОП) безпосередньо на підприємствах, приймає участь у проведенні  семінарів, нарад, «круглих столів» за участю роботодавців та  працівників  підприємств.

          Обовязок роботодавця створити належні умову праці, забезпечити гідну і безпечну працю. Вкладаючи кошти в створення безпечних умов праці, проведення необхідних профілактичних заходів, роботодавці заощаджують  кошти страхувальників,  убезпечують працюючих від травм і каліцтв, а як наслідок - бережуть їхнє здоров'я й життя.

                 Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Саме тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я працівників.

             Чортківське відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області у діалозі із страхувальником виступає надійним  соціальним партнером, впроваджує кращий європейський досвід  стандартів  піклування про людину праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь