A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

1 948 травмованих на виробництві отримали одноразові допомоги від Фонду у І півріччі

Дата: 01.08.2019 15:17
Кількість переглядів: 628

Упродовж першого півріччя 2019 року 1 948 потерпілих на виробництві отримали одноразові допомоги в разі стійкої втрати професійної працездатності від Фонду соціального страхування України. За оперативними даними загальна сума таких виплат склала 25,7 млн грн.

Також 152 сім’ям і 149 утриманцям було профінансовано одноразові допомоги у разі смерті потерпілого, видатки сягнули понад 32 млн гривень.

Право на отримання потерпілим одноразової допомоги настає з дня встановлення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Розмір виплати залежить від ступеня втрати працездатності, виходячи з 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права потерпілого на страхову виплату. Крім того, одночасно із зазначеною допомогою Фондом призначаються також щомісячні страхові виплати.

Одноразова допомога сім’ї потерпілого виплачується у сумі, що дорівнює 100 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату. Одноразова допомога кожній особі, яка перебувала на утриманні померлого, а також на його дитину, яка народилася протягом не більш ніж десятимісячного строку після смерті потерпілого, виплачується у сумі, що дорівнює 20 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату.

Також особам, які мають на це право у разі смерті потерпілого, призначається щомісячна страхова виплата, сума якої визначається із середньомісячного заробітку потерпілого. Витрати на поховання компенсуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Нагадаємо, загалом упродовж першого півріччя 2019 року Фонд соціального страхування України профінансував 4,2 млрд гривень страхових виплат потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також членам їх сімей. Виплати отримали 206,1 тис. осіб.

 

 

Пресслужба виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь