A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Допомога ФОПам 1 та 2 групи, які сплачували ЄСВ і мають дітей до 10 років!

Дата: 08.05.2020 09:05
Кількість переглядів: 497

Увага, опитування!!! – ОБУХІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

Допомога ФОПам 1 та 2 групи, які сплачували ЄСВ і мають дітей до 10 років!

 

До уваги підприємців першої та другої групи платників єдиного податку, щодо призначення і виплати допомоги на дітей!

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року затверджений Порядок виплати допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку (далі - Порядок).

 Відповідно до Порядку, допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам — підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку і сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи — підприємця.

Допомога на дітей призначається на період карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 23, ст. 896, № 30,ст. 1061) та на один місяць після дати його відміни одному з батьків (опікуну) на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 р., і виплачується щомісяця за повний місяць (для дітей віком до 6 років – 1 779 грн; для дітей віком від 6 до 10 років – 2 218 грн). У разі досягнення шестирічного віку дитиною, на яку виплачується допомога на дітей, її розмір переглядається з урахуванням відповідного розміру прожиткового мінімуму з наступного місяця.

Призначення і виплата допомоги на дітей здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад (далі — органи соціального захисту населення) за зареєстрованим місцем проживання або місцем проживання фізичної особи — підприємця (далі — заявник).

Допомога на дітей за місцем проживання призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника.  

Допомога на дітей призначається з місяця звернення і виплачується через установи уповноважених банків.     

      Заява з необхідними документами для призначення допомоги на дітей приймається уповноваженими особами  Заводської селищної ради та передається відповідним органам соціального захисту населення.

 

 Для призначення допомоги на дітей заявник подає/надсилає заяву встановленого зразка у паперовій або електронній формі із зазначенням рахунка в установі уповноваженого банку та документи/відомості у паперовій або електронній формі.

Для призначення даного виду допомоги заявником разом із заявою мають бути подані копії (фотокопії) наступних документів:

 -свідоцтво про народження дітей віком до 10 років;

-довідка з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове -державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);

-документ, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);

-копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Перевірка належності фізичної особи — підприємця до першої або другої групи платників єдиного податку проводиться органом соціального захисту населення з використанням даних з Реєстру платників єдиного податку.

Допомога на дітей не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги “муніципальна няня”.

Одержання отримувачем інших видів допомоги, за винятком компенсації послуги “муніципальна няня”, не впливає на призначення та виплату допомоги на дітей.

Зразок заяви


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь