A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Бюджет громади.

Дата: 04.06.2020 15:56
Кількість переглядів: 400

Фото без опису

При плануванні бюджету Заводської селищної ради на 2020 рік, були враховані кошти на:
- заробітну плату (з нарахуванням всім бюджетним установам),
- комунальні послуги,
- продукти харчування,
- трансферти .

Також були передбачені кошти на капітальний ремонт частини приміщення Будинку культури та капітальний ремонт дороги по вул. Галицька смт.Заводське.

Також в планах був ремонт даху дитячого садочка в с. Угринь, модернізація котельні в смт.Заводське, співфінансування проектів.

В зв’язку з епідемією Коронавірусу (COVID-2019) Верховна рада України, 30.03.2020 прийняла невідкладний закон № 540-IX, про забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій, враховуючи поширення вірусу та продовження карантину.

Даним законом передбачено звільнення і відтермінування сплати податків для фізичних і юридичних осіб, що призвело до втрат дохідної частини селищного бюджету, а саме :

• Звільнено від плати за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності), земельні ділянки, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, за березень 2020 р.
• Відтерміновано сплату платежу за квітень 2020 року до 30 червня 2020 року.

Основним і найбільшим платником даного податку в нас є Радехівський цукор. Відповідно до бюджету не надійшло 330 тис.грн. ,що призвело до виникнення заборгованості по заробітній платі та енергоносіях.

На період оголошеного карантину підприємства , що знаходяться на території громади і сплачують податки в селищний бюджет були змушені закритися (або були переведені на неповний робочий день чи дистанційну роботу).

Основні надходження , які втратив селищний бюджет внаслідок карантину такі :
• Податок та збір на доходи фізичних осіб – 1,5 млн.грн.
• Акцизний податок – 110 тис.грн.
• Орендна плата з юридичних осіб – 753 тис.грн.

Незважаючи на тимчасові труднощі з поступленням податків до селищного бюджету, в березні та квітні, всім працівникам бюджетної сфери ( дитячі садочки, школи, школа мистецтв, будинок культури с.Угринь ), заробітна плата була виплачена в повному обсязі.

В травні місяці заробітна плата виплачувалася в розмірі 2/3 посадового окладу. Оплата праці працівників Заводської селищної ради була значно зменшена.

Окремо хочемо подякувати всім підприємцям, які незважаючи на труднощі, все ж продовжували сплачувати податки до місцевого бюджету.

Від імені Заводської селищної ради, щиро дякуємо усім за терпіння, спокій та допомогу у цей важкий період карантину. Надіємося на вашу підтримку в майбутньому та віримо, що спільними зусиллями ми подолаємо усі труднощі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь