A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Голова ОСББ – реалізованість чи зайвий клопіт?

Дата: 18.06.2020 14:52
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

Всі ми пам’ятаємо час, коли мешканці Заводського взяли відповідальність за утримання своїх будинків і створили ОСББ – об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. З початку створення першого ОСББ минуло більше десяти років. Років праці та змін.

????? Ми починаємо серію публікацій про голів ОСББ з розмови із головою ОСББ Паркова 2 – Дячком Михайлом Антоновичем.

Саме з 2009 року пан Михайло очолює ОСББ та виконує свої зобов’язання. А почалося все зі звичайної послуги по розв'язання питань з документами. Згодом, на зборах, мешканці проголосували та запросили Михайла Антоновича стати головою ОСББ їхнього будинку.

Основними труднощами, з якими стикається пан Михайло є співпраця з людьми – мешканцями ОСББ. Вони хочуть, щоб було все зроблено швидко, зручно та дешево, а виконати побажання та задовольнити потреби усіх, на жаль не можливо. Щоб вирішити будь – яке завдання, щоразу потрібно збирати кошти. Враховуючи, що більшість мешканців пенсійного віку - це надто складно. Також дуже багато часу затрачається на всі документи та узаконення. Для деяких проектів потрібно залучати кредити в банках, читати книжки юристів, вкладати значні зусилля, щоб завершити потрібний проект.

За час свого головування Михайло Антонович зробив чимало роботи для благоустрою будинку. Це встановлення кодових замків, на котрі затратилося багато роботи з кредитами та виконавцями. Заміна каналізації та перекриття даху будинку – важливі для життя мешканців та дороговартісні проекти. Використовував кошти програми Заводської громади щодо підтримки ОСББ.

У своїй нелегкій праці голова ОСББ не має помічників. Інколи хтось з сусідів зголошується. В частині електропостачання будинку допомагає електрик - сусід пана Михайла. Завдяки йому легше розв'язувати питання з освітленням, проводками та встановленням, тому що для затвердження потрібно мати свого спеціаліста.

Попри всі негаразди та труднощі та мізерну зарплатню голови ОСББ (а саме 300 грн.) пан Михайло ще має плани на майбутнє. Планує утеплити та відремонтувати фасад будинку. Ще хотів би поставити сонячні батареї – але поки боїться ризикувати.

Бажаємо Михайлу Антоновичу наснаги і легкості в управлінні ОСББ та дякуємо за працю та час, які він вкладає протягом багатьох років.

#Заводська_громада

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь