A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Що буде з водопостачанням та водовідведенням в смт. Заводське?

Дата: 04.07.2020 13:30
Кількість переглядів: 428

1 червня КП Чортківське ВУВКГ повідомило Заводську селищну раду про припинення водопостачання та водовідведення на території смт. Заводське
Причиною відмови є економічна незацікавленість Чортківського ВУВКГ у подальшому наданні послуг на території нашої громади.

Є такі варіанти, за якими Чортківське ВУВКГ продовжить надавати послугу мешканцям смт. Заводське:

1. Передача системи водовідведення після обстеження мереж у власність Заводської селищної ради і залишити тариф незмінним шляхом дотації з бюджету Заводської громади

2. Залишити систему водовідведення у власності Чортківської міської ради і підняти тариф на водопостачання та водовідведення до 43,12 грн або можливість компенсації з місцевого бюджету. Тобто Заводська селищна рада буде доплачувати Чортківському ВУВКГ різницю в тарифі.

Для того, щоб використати перший варіант і взяти систему водовідведення у свою власність, потрібно отримати ліцензію. Для неї необхідно мати відповідну техніку та спеціалістів для обслуговування системи.Це потребує часу і додаткових коштів. Чортківська міська рада прийняла рішення про передачу без згоди Заводської громади та з порушення закону, натомість депутати Заводської селищної ради проголосували проти прийняття системи водовідведення тому що система не була обстежена і нам не дали можливості це зробити.

Чортківське ВУВКГ в червні виставило ультиматум Заводській селищній раді або затвердити тариф в розмірі 43,12 грн до 30 червня або підприємство припиняє водопостачання та водовідведення.

Для того, щоб затвердити тариф, по закону надається місяць часу з моменту подання Чортківським ВУВКГ повного пакету документів. Документи, які було подано, не відповідали закону. Повторна подача документів була не в повному обсязі. І лише 25 червня 2020 року Заводська селищна рада отримала повний пакет документів. Ми мали вивчити обгрунтування тарифу і правильність всіх статей, які в нього входять і на даний час це відбувається.
Мешканці Заводського в цій ситуації знаходяться в особливих умовах, тому що в м.Чортків стоки не очищуються. Чортківське ВУВКГ користується послугою очищення стічних вод, яку надає Радехівський цукор лише для мешканців Заводського. Встановлення плати за цю послугу Радехівським цукром тягне збільшення плати за водовідведення лише для мешканців селища.

Оскільки на сьогодні Заводська селищна рада тариф не затвердила із вищевказаних причин(відсутність достатнього часу на вивчення) Чортківське ВУВКГ договір із Радехівським цукром не заключило. А Радехівський цукор в свою чергу припинив приймання стоків.

Ситуація для жителів смт. Заводське ЗАГРОЗЛИВА, за лічені дні почнеться ПІДТОПЛЕННЯ будинків каналізаційними водами та фекаліями.

Служба Чортківського ВУВКГ створена для забезпечення життєдіяльності громадян. В даній ситуації підприємство зовсім не враховує інтересів людей і ставить такі умови, з яких Заводська селищна рада не бачить адекватних шляхів виходу. Натомість всі законні пропозиції, які надає селищна рада не приймаються та відбувається різного роду шантаж.

Ми звертаємося з листом про цю ситуацію до Прем’єр - міністра України, Міністра розвитку громад та територій, заступника Міністра охорони здоров’я, голови Тернопільської ОДА, головного санітарного лікаря Тернопільської області, державної екологічної служби Тернопільської області.

Це питання нам треба спільно вирішити і прийняти адекватне рішення для громади. Проголосуйте за прийнятне для вас рішення, а в коментарях напишіть своє відношення, бачення та ймовірні пропозиції. Не будьте байдужими!

#Заводська_громада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь