Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Звернення до споживачів газу

Дата: 18.08.2020 15:03
Кількість переглядів: 461

Фото без опису

Шановні споживачі природного газу Чортківщини!

У 2020 році здійснення оплати за розподіл природного газу стало звичним явищем для кожного споживача природного газу в Україні.

Проте, у Чортківському районі на Тернопільщині ПрАТ «Тернопільгаз» фіксує факти заборгованості з оплати за розподіл природного газу, який став винятком з поміж інших населених пунктів області.

Інформуємо, що оплата за розподіл природного газу є обовязковою для кожного споживача України. Відповідно по постанови Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг від  07 жовтня 2019 року №2080, оплату за природний газ було розділено на оплату за газ  як товар, та оплату за послугу із його розподілу з січня 2020 року. Таким чином, виконано Закон України «Про ринок природного газу» та вимоги Третього енергетичного пакету, згідно з якими доставка газу має бути відділена від його продажу.

Тому споживачі сплачують окремо за сам газ,  як за товар, та за послугу з його доставки.

Постанова НКРЕКП про абонплату за транспортування газу є обов’язковою до виконання всіма суб’єктами ринку природного газу, в тому числі - споживачами. Натомість, несплата за розподіл природного газу тягне за собою  негативні наслідки у вигляді припинення (обмеження) доставки (розподілу) природного газу споживачу-боржнику та  стягнення заборгованості з нарахуванням штрафних санкцій в судовому порядку, що означає  100% відповідальність кожного споживача.

Шановні споживачі! Просимо бути уважними та контролювати вчасне здійснення своїх платежів   з розподілу природного газу та не допускати накопичення боргу, який є обовязковим до погашення! Оскільки в деяких випадках розмір плати за доставку газу є меншим за комісію банку, споживачеві буде вигідніше сплатити за кілька місяців одразу.

Детальну інформацію щодо методів оплати за послугу з розподілу природного газу можна отримати на офіційному сайті підприємства www.tgaz.te.ua у розділі «ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ», рубриці «ОПЛАТА за послугу з розподілу природного газу» або за номерами телефонів Контакт-центру «Тернопільгазу»:

0 352 519 904;

0 970 519 904;

0 950 519 904.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь