A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Про голів ОСББ.

Дата: 27.08.2020 20:10
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

Створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (надалі ОСББ) - справа нелегка. Особливо важко було бути першими і йти у невідомість.

Можна було скаржитися на організацію, що обслуговує будинки, якість ремонтів, стан каналізації і даху…. А можна було взяти відповідальність в свої руки задля ефективного покращення благоустрою дому.

Саме про таку ініціативну та відповідальну жительку Заводського пишемо сьогодні – це Алла Котюк. Вона першою не побоялася змін та з відважністю зробила кроки для створення ОСББ у смт. Заводське.

У 2009 році довгих 2 місяці збирала потрібні документи.
Створити ініціативну групу, провести збори, зібрати дані про всі квартири та всіх жителів у будинку, підготувати статут майбутнього ОСББ, подати всі необхідні заяви в установчі органи….І це лише маленька частина справ, які було потрібно виконати на початку. Пані Алла не боялася труднощів та крок за кроком робила потрібні дії.

Коли всі правила реєстрації було завершено, нарешті взялися до довгоочікуваного благоустрою своєї домівки. Так хочеться жити в затишку, коли нічого не капає тобі на голову, не сиплеться і не обвалюється під ногами.
Перш за все взялися до водостічних труб – поміняли стоки, труби. Згодом перекрили дах будинку, входи в під’їзди, зробили обмостку, цоколь, оновили прибудинкову територію, поклали плитку при вході в під’їзд.

Основними труднощами зазвичай є фінансування. Оскільки в першому під’їзді проживають в більшості пенсіонери, то іноді важко назбирати потрібну суму коштів. У другому під’їзді більше молоді, вони більш активні та організовані, допомагають та підтримують порядок на території будинку. Активно допомагає і Людмила Романівна, селищний голова - порадою чи фінансуванням, залежно від ситуації.

Як людина потребує постійного догляду, так і будинки. Ще багато роботи попереду. Навесні плануємо поміняти каналізацію. В найближчих планах утеплення та оновлення фасаду.

«Вже би передала керування молодим, - каже пані Алла – та поки ніхто не зголошується. То прошу ще трошки здоров’я в Бога і з його допомогою буду працювати й надалі для затишку та благоустрою нашого будинку.»

Ми вдячні Аллі Котюк за її відважну ініціативу та клопітку роботу. Нехай доля дарує їй здоров’я та азарт до подальшої праці, розуміння та підтримку від співмешканців та хороших помічників на цій непростій ниві.

#Заводська_громада

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь