A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Семінар для ОСББ

Дата: 28.10.2016 16:14
Кількість переглядів: 896

27 жовтня 2016 року в Заводській селищній раді пройшов перший повноцінний семінар  для голів ОСББ  селища на тему «Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку - ефективна форма управління багатоквартирним будинком».

Основним доповідачем семінару був спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, транспорту та з питань цивільного захисту Заводської селищної ради ПОБУРИННИЙ В.Є. Крім того, в роботі семінару крім голів та представників ОСББ прийняли участь депутат  Тернопільської міської ради,  голова  громадської спілки «Рада Голів ОСББ   м. Тернополя» ЛУПАК С. М. та  керуючий Чортківським відділенням «Ощадбанку»  КОЗАК І. С.

Основними питаннями, які обговорювалися згідно порядку денного були: формування тарифів на  послуги  у  багатоквартирних  будинках, у яких створені ОСББ,  правила  користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення, розмежування балансової належності  мережі на території ОСББ  та  підписання акту  із надавачем послуг ОСББ, Програма кредитування ОСББ та фізичних осіб з енергозбереження та енергоефективності (утеплення будинків,  заміна вікон, дверей, тощо) згідно урядової програми енергозбереження та енергоефективності на 2016 рік.

Також, в ході семінару обговорили проект програми від Заводської селищної ради щодо стимулювання енергозбереження, енергоефективності у багатоквартирних будинках смт. Заводське, у яких створені  ОСББ.     

До обговорення  учасників семінару винесено також ряд актуальних питань, зокрема щодо встановлення (визначення) меж земельних ділянок на території смт. Заводське для обслуговування багатоквартирних будинків, у яких створено ОСББ, перелік та вартість послуг, які надають ОСББ  КП «Заводське 2010».

Загалом, хочеться зазначити, що проведення семінару стало знаковим для селища, адже на території Заводської селищної ради у 22 багатоквартирних будинках вже утворено 20 ОСББ (два багатоквартирних будинки у смт. Заводське за адресою вул. Спортивна, 3 та Спортивна, 5 утворило  одне ОСББ «КРИСТАЛ 2016»). І на сьогоднішній  день ОСББ  не утворено лише в одному із багатоквартирних будинків селища. Також, варто відмітити, що традицію  проведення подібного роду семінарів  започаткувала Павлінська Л.Р. – голова Заводської селищної ради. Першою ініційованою нею нарадою була зустріч у березні 2016 року, і саме завдяки цій нараді на протязі півроку утворили ОСББ п’ять будинків в смт.Заводське.  

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь