A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Пріоритетне завдання уряду на 2018 рік – стимулювання заходів із енергозбереження та енергоефективності у житловому фонді.

Дата: 01.03.2018 16:37
Кількість переглядів: 989

          27 лютого 2018 року у Заводській ОТГ  побували  начальник управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської ОДА Дмитро  Пастернак, заступник начальника управління Софія Близнюк, заступник генерального директора ДП «Тернопільстандартметрологія» Андрій Редчук, начальник відділу мікро-малого та середнього бізнесу філії Тернопільське обласне управління АТ «Ощадбанку» Юрій Стігайло, керуючий ТВБВ № 10019054 філії- Тернопільського обласного управління АТ «Ощадбанку» Ігор Козак.

         Зустріч відбулась за участі першого заступника голови селищної ради Андрія Павлюха, працівників ради, голів ОСББ, бухгалтерів об’єднань.

         Тема, яка обговорювалася, це проведення заходів із енергозбереження та енергоефективності у житловому фонді Заводської ОТГ.  

          Як інформував начальник управління ЖКГ та енергозбереження ОДА Д.Пастернак на 2018 рік для кредитування фізичних осіб та  ОСББ за  програмою енергозбереження та енергоефективності уряд виділив  400 мільйонів гривень, з яких  200 мільйонів гривень для кредитування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, відшкодування за кредитами на погашення тіла кредиту складають 40-70%, залежить від кількості отримувачів субсидій на житлово-комунальні послуги у багатоквартирному будинку, в якому утворено ОСББ.   

          Також комплексну програму з енергозбереження та енергоефективності, яка включає  відшкодування відсотків за кредитами за урядовою програмою, розробила Тернопільська обласна  державна адміністрація, за якою з обласного бюджету відшкодовується 12 відсотків на нараховані банком відсотки, відсотки банку за кредитом складають 18-18,5 % залежно від терміну погашення кредиту, до 12 місяців – 18 %, від 12 до 60 місяців – 18,5 %. На 2018 рік на відшкодування відсотків за кредитами за урядовою програмою енергозбереження з обласного бюджету виділено 1 млн. грн.

          За словами заступника начальника управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської ОДА Софії Близнюк, досвід мешканців будинків, які вже впровадили заходи з енергоефективності у Тернополі, показав, що економія за оплату за енергоносії складає 25- 30 %.  Скориставшись  кредитною програмою як фізична особа, Софія Володимирівна відчула реальну економію коштів за рахунок скорочення споживання енергоносіїв. 

          Своїм досвідом у впровадженні заходів з енергозбереження та енергоефективності поділився заступник генерального директора ДП «Тернопільстандартметрологія» Андрій Редчук. Спеціалісти акредитованої лабораторії, яка працює в державному підприємстві  «Тернопільстандартметрологія», проводять комплексний енергоаудит житлового фонду, надають висновки та рекомендації щодо розроблення та впровадження заходів із енергозбереження та енергоефективності житлового фонду.

           Начальник відділу АТ «Ощадбанку» Юрій Стігайло проінформував, що з квітня 2018 року відновлюється кредитування АТ «Ощадбанк»  за урядовою програмою енергозбереження та енергоефективності. Присутнім в залі надано роз’яснення щодо процедури отримання кредиту, проінформовано про перелік документів, які необхідно надати у відділення банку для його отримання, а також проведено розрахунок сум погашення кредиту з помісячною розбивкою для наочного інформування жителів громади на прикладі одного із ОСББ із визначеної суми, необхідної на утеплення фасаду багатоповерхівки.

          Гостями заходу надано вичерпні відповіді на всі запитання, які задавали під час обговорення жителі Заводської ОТГ.  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь