A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Сплата пенсійного збору при першій реєстрації авто

Дата: 27.05.2021 09:54
Кількість переглядів: 1569

Придбали легковий автомобіль, що підлягає першій реєстрації в Україні територіальними органами МВС України - не забудьте сплатити пенсійний збір. Хто є платниками, а кого законодавство звільняє від сплати - розповідають фахівці Чортківського місцевого центру з надання БВПД.

Спершу визначимося, хто є платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при реєстрації  автомобіля. Законом України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування», а саме п. 7 ст. 1 передбачено, що  платниками пенсійного збору є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, також фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні.

Законодавством передбачено випадки звільнення від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування: при забезпеченні легковими автомобілями осіб з інвалідністю згідно із законодавством, та у випадку спадкування легкових автомобілів відповідно до закону.

Отже, сплатити збір на обов'язкове державне пенсійне страхування  повинні платники, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні в територіальних органах з надання сервісних послуг МВС, шляхом:
- купівлі легкових автомобілів, у тому числі у виробників або торгівельних організацій (крім випадків забезпечення автомобілями осіб з інвалідністю згідно із законодавством);
- міни;
- дарування (безоплатної передачі);
- успадкування (крім випадків успадкування легкового автомобіля відповідно до закону);
- з інших підстав, передбачених законодавством.

Об'єктом оподаткування при сплаті даного виду збору є вартість легкового автомобіля.

Суми збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з даних операцій сплачуються платниками на бюджетні рахунки для зарахування надходжень до загального фонду державного бюджету, відкриті в головних управліннях Казначейства, за місцем проведення першої державної реєстрації в Україні легкового автомобіля в територіальних органах з надання сервісних послуг МВС.

Сума сплати збору, для платників збору, які набувають право власності на легкові автомобілі встановлена залежно від вартості легкового автомобіля, визначеної відповідно до договору купівлі-продажу, довідки-рахунку торговельних організацій, договору міни, довідки органів митної служби, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість, у розмірі:

  • 3 % - якщо вартість не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;
  • 4 %- якщо вартість автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;
  • 5 % - якщо вартість автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року.

Реєстрацію легкових автомобілів Територіальні органи з надання сервісних послуг МВС здійснюють лише за умови сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, що підтверджується документом про сплату цього збору.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь