Сьогодні відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На обговорення було винесено питання щодо епідемічної ситуації в умовах поширення COVID-19.
Сьогодні відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На обговорення було винесено питання щодо епідемічної ситуації в умовах поширення COVID-19.
З доповіддю виступав головний лікар КНП «Заводський ЦПММСД» Ігор Білецький. Він повідомив про лабораторно підтверджені випадки захворюваності COVID-19 на території Заводської громади та про роботу найближчих закладів охорони здоров’я, які наразі перевантажені. За словами лікаря, щоб виробити колективний імунітет, потрібно вакцинуватися, адже це необхідний захід в умовах епідемії, яка все ще триває. Наразі Ігор Білецький відзначає збільшення активності охочих вакцинуватися, але все ще вказує на недостатній відсоток вакцинованих (близько 30% від усіх жителів громади).
Керуючись доповіддю Ігоря Білецького та протоколом позачергового засідання Тернопільської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації при обласній державній адміністрації, комісія вирішила встановити на території Заводської ТГ з 00:00 год. 25 жовтня 2021 року наступні обмеження:
Усі заклади працюватимуть за умови наявності підтверджуючих документів у 100% працюючого персоналу та відвідувачів закладу (на вибір):
- документ про здійснення вакцинації (жовтий або зелений сертифікат);
- негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведене не більш як за 72 години;
- екпрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який проведений не більш як за 48 годин до здійснення заходу чи відвідування закладу;
- документ від лікаря про наявність протипоказань до вакцинування.
Заклади, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо), можуть працювати за умови заповненості відвідувачами приміщення не більше як на 50% (максимум 4 людини за одним столом, відстань між столами – 1,5 м).
Суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування, можуть працювати лише за умови одночасного перебування відвідувачів у кількості, що не перевищує норми 1 людина на 10 м2 площі закладу, яка використовується під обслуговування відвідувачів, та за умови наявності в них одного з підтверджуючих документів (див. пункт 1).
Приймання відвідувачів закладів культури може здійснюватися за умови заповненості не більше 50% або з розрахунку 1 людина на 10 м2 площі закладу, яка використовується під обслуговування відвідувачів.
Масові заходи можуть бути проведені тільки за умови наявності одного з підтверджуючих документів (див. пункт 1). Максимальна кількість учасників заходу – 50 осіб.
Крім того, згідно рішення комісії, загальноосвітні навчальні заклади та Заводська школа естетичного виховання – центр народної творчості переходять на дистанційну форму навчання з 1 по 14 листопада 2021 року.