A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

ЗАВОДСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ІНФОРМУЄ

Дата: 11.03.2016 17:03
Кількість переглядів: 1350

11 березня  2016  у приміщенні адміністративного будинку об’єднаної громади Заводська селищна рада відбулася зустріч-нарада із головами ОСББ,  жителів  багатоповерхових  будинків (ініціативних груп ), які ще перебувають на балансі ЖЕК,  депутатів Заводської селищної ради.

Згідно порядку денного на нараді розглядали 2 питання.

 

По-першому питанню виступив спеціаліст відділу  житлово-комунального господарства, транспорту та цивільного захисту В.Побуринний, який представив роз’яснення до Закону України №417-VIII  «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»

 Так, з 1 липня 2016 року вступить в дію норма закону, в якій прописано, що якщо власники квартир у будинках, де ще не створено ОСББ не створять до того часу ОСББ чи самостійно не визначать керуючого будинку, за них управляючого  призначить місцева влада.

Тобто, якщо мешканці не створюють ОСББ або самостійно не передають свій будинок управителю – фізичній особі-підприємцю або юридичній особі,  за них це зробить місцева влада. Керуючий призначається на конкурсній основі виконавчим органом місцевої ради, на території якого розташований багатоквартирний будинок. У такому випадку ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, а договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком строком на 1 рік від імені співвласників підписує уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради, за рішенням якого призначений керівник.

Закон визначає також порядок прийняття рішень з управління багатоквартирним будинком зборами співвласників. Так, збори співвласників можуть скликатися ініціативною групою у складі не менше 3 співвласників або керуючим. Повідомлення про дату і місце проведення зборів співвласників має бути вручено не пізніше ніж за 10 днів до дати проведення зборів у письмовій формі кожному співвласнику під розписку або шляхом поштового відправлення рекомендованим листом на адресу квартири чи нежитлового приміщення, що належить співвласникові в цьому будинку, а також має бути розміщене в загальнодоступному місці при вході в кожен під’їзд багатоквартирного будинку.

Рішення вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за нього проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 75% загальної площі всіх квартир і нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, крім рішень з питань визначення керуючого та відкликання, а також уповноваженої особи для розірвання договору з керуючим, контролю над ним. Ці рішення вважаються прийнятими зборами співвласників, якщо за них проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 50% загальної площі всіх квартир і нежитлових приміщень багатоквартирного будинку.

Для виступу по-другому питанню було запрошено представників банків, які проінформували присутніх про програми кредитування по питанню енергозбереження та енергоефективності (утеплення будинків, заміна вікон, дверей, програма опалення котлами на альтернативних видах палива тощо). 

Жителі селища, які прийшли на нараду активно обговорювали питання, які розглядалися, уточнювали незрозуміле, ділилися досвідом. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь