A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

"Чорнобиль не має минулого часу"

Дата: 26.04.2016 17:17
Кількість переглядів: 982

Фото без опису

26 квітня весь світ вшановує пам’ять загиблих у Чорнобильській трагедії. Цьогорічна весна вже 30, в яку люди згадують жахливі події. Дату 26.04.86 і 1.23 годину ночі не можливо забути. Цей день поділив історію на «до» і «після» Чорнобиля, а містечко Прип’ять навіки увійде в історію, як місто, де життя зупинилося.

Сьогодні ми вже сміло говоримо про те, що тодішнє керівництво СССР не одразу повідомило світ про те, що сталося. Тільки на другий день після вибуху розпочалася евакуація населення Прип’яті та навколишніх сіл ЧАЕС, що згодом перетворяться на страшне слово «Зона відчуження».

Ліквідація пожежі, яка сталася внаслідок вибуху тривала довгих 10 днів. Сотні одиниць техніки були кинуті на ліквідацію, а ще більше людських сил. Серед цих людей були і жителі смт.Заводське та с. Угринь, який направляли на ліквідацію з місць роботи або військової служби. Не всі дожили до сьогодні, але тих 16 чоловік, які сьогодні живуть у громаді не можна не згадати.

Щоб ще раз подякувати цим героям, та лишній раз нагадати особливо молодому поколінні про Чорнобильську трагедію у Заводській ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений захід під назвою «Година-роздум - Чорнобиль не має минулого часу». Крім самих ліквідаторів були запрошенні працівники Заводської селищної ради, жителі селища. 


Запрошених ліквідаторів присутні зустрічали стоячи. Після того, для гостей школи, учні підготовили невеличку концертну програму, яка супроводжувалася відеороликами про життя Прип’яті «до» та «після». Крім того, взяла слово і Л.Р. Павлінська, Заводський селищний голова. Вона подякувала присутнім на заході ліквідаторам та вручила матеріальну допомогу.

Наприкінці зустрічі свої слова вдячності сказав один із ліквідаторів. В свою чергу, вони учасники тих подій, також вдячні сьогоднішньому поколінню про те, що пам’ятають не тільки про Чорнобильську трагедію, а й про них.

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

             Фото без опису     Фото без опису      Фото без опису

                   Фото без опису     Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь