A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

"Свято в ім'я матері та родини"

Дата: 15.05.2017 17:41
Кількість переглядів: 958

Фото без опису

До двох прекрасних свят Дня матері та Дня сім’ї у Заводській громаді цими вихідними гучно пройшов ІІ Родинний бал «Українська родина – зернинка народу».

З самого початку хочеться відмітити, що в цьому році бал відбувся за підтримки Управління культури Тернопільської обласної адміністрації за організацією Заводської селищної ради та Відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської районної державної адміністрації, тому рівень заходу був відповідний.
Свято вже традиційно розпочалося в холі будинку культури, де була розміщена надзвичайно красива виставка народно-прикладного мистецтва, яка була презентована Чортківським педагогічним коледжем ім. О. Барвінського та образотворчого відділу Заводської комунальної школи естетичного виховання – центру народної творчості, супроводжували гостей балу до концертного залу живе виконання музичних творів викладачами цієї ж школи.
Урочисті фанфари сповістили про початок, ведучі та водночас учасники балу, подружжя Олександри та Руслана Кашубів розпочали святкову концертну програму. Для відкриття балу та першого привітання запросили депутата обласної ради Володимира Заліщука, після нього до пісенного привітання запросили відомого співака та композитора Ігоря Гаврилюка (м.Тернопіль).
Продовжився бал представленням родин-учасників балу та концертними номерами від них. Так із музичними композиціями виступили: народний ансамбль «Більчанка» (с.Більче-Золоте, Борщівський р-н.), під керівництвом художнього керівника Миколи Теслі, його дружина учасник ансамблю, голова Заводської громади Людмила Павлінська разом із дочками (смт.Заводське), сестри Марчин (м.Чортків), директора Заводської школи естетичного виховання Василя Мандзія разом з дружиною Оксаною (м. Чортків), дуету матері та сина Хандій із с. Солоне (Заліщицький р-н.), дуету матері та дочки сім’ї Соловей (смт.Заводське), дуету батька та дочки родини Чернявських (смт.Заводське), дуету сестер Штуник (с.Скородинці, Чортківський р-н.).
З вітаннями до свята виступили також: вихованці Заводської естетичної школи з хореографічними композиціями, тріо з с.Угринь та смт.Заводське, художній керівник БК с.Угринь Ульяна Магдич та директор музичної школи с.Пробіжна Віталій Приємський, подружжя Людмила та Юрій Майданики. 
На фінал родинного балу всіх родин-учасників запросили ще раз на сцену для вручення пам’ятних нік, з вітальним словом виступили Іван Осипович Віват заступник голови Чортківської РДА, голова Заводської селищної ради Людмила Романівна Павлінська, начальник гуманітарного відділу Заводської селищної ради Іван Степанович Стечишин, начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської РДА Галина Зеновіївна Чайківська. Завершився грандіозний концерт піснею «Одна калина» у виконанні Олександри Кашуби та святковим феєрверком.
Після концертної програми всіх присутніх запросили на танцювальний майданчик, де продовжилося святкування у супроводі музичного гурту «Лемківські гудаки» з м.Чортків, художній керівник Микола Гарбера.
Що ж можна сказати у підсумку. Родинний бал у Заводській громаді став гарною традицією відзначення чудових свят Дня матері та Дня родини. Безсумнівно, наш край багатий на творчих та професійних родин, тому бал, який вже зараз набуває розмаху фестивалю ще не один рік порадує своїх гостей яскравими учасниками та концертами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь