A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Представники Заводської ОТГ відвідали ряд заходів в м.Тернополі з метою розвитку громади

Дата: 19.10.2016 17:41
Кількість переглядів: 964

Фото без опису

18 жовтня 2016 року в м. Тернопіль  відбувся ряд заходів, на яких були присутні представники Заводської ОТГ.

В готелі «Тернопіль» пройшов круглий стіл на тему «Удосконалення законодавчої бази в умовах децентралізації влади в Україні», організований Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад за фінансової підтримки Спільного Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».  Делегували своїх представників сільські і селищні громади з усіх західних областей. Заводську ОТГ представляла секретар селищної ради.

 Основними доповідачами виступили: Ключник Н. -  заступник Керівника Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад з питань внутрішньої політики, О.Врублевський -  юрист Асоціації. Крім того,  до виступу був запрошений Кулик А. -  голова Тернопільського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, голова Байковецької ОТГ, яка на даний час вважається однією із найуспішніших сільських громад. Згідно програми засідання круглого столу було поділене на дві тематичних панелі: перша «Посилення спроможності органів місцевого самоврядування, удосконалення благоустрою територій та просторове планування», друга «Підвищення авторитету органів місцевого самоврядування та запобігання корупції».

Основною резолюцією зустрічі стала пропозиція від Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад спільно з усіма представникам органів місцевого самоврядування долучитися до обговорення проектів Законів України, про які мова йшла на обговорені круглого столу. Також представники Асоціації наголосили, що вони приймають всі зауваження та пропозиції від громад  щодо законодавства України, яке стосується децентралізації, задля його максимальної адаптації до реальних потреб громади. 

 

В Тернопільській ОДА пройшла колегія Департаменту економічного розвитку і торгівлі. На обговорення колегії  були винесені наступні питання: Основні засади та підходи до формування проектів програм соціально-економічного та культурного розвитку на 2017 рік відповідних територій, Процес підготовки проекту Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 року, Підготовка інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.  

Основними доповідачами були: Вонс І.В. – заступник голови-керівник апарату ОДА, Воляник Г.М. – директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, Онищук Н.О. – начальник управління регіонального економічного розвитку, Бура І.Б. – заступник начальника управління-начальник відділу економіки капітальних вкладень, кадрового забезпечення та контролю.  Представником від Заводської ОТГ була спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій  Заводської селищної ради Махно С.Б.

Також в рамках колегії відбувся семінар на тему «Покращення роботи економічних служб області з питань налагодження діалогу з суб’єктами підприємницької діяльності».

Основним висновком колегії та семінару для Заводської ОТГ можна виділити наступні моменти:

  • Активізувати роботу з підготовки проекту Програми соціально-економічного розвитку Заводської ОТГ на 2017 рік. При розробці даного документу звернути увагу на важливі питання, які обговорювалися на колегії;
  • Підготувати та подати згідно нових вимог проекти, які можуть фінансуватися за  рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році;
  • Налагодити тісний контакт з представниками місцевого бізнесу з метою реалізації потенціалу малого та середнього підприємництва в Заводській ОТГ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь