Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Заводська громада святкує

Дата: 21.08.2017 16:35
Кількість переглядів: 954

Фото без опису

Заводська громада щиро шануючи свої традиції, тим більше якщо вони культурного напрямку, весело відсвяткувала дві важливих дати – День села Угринь (30 липня) та День селища Заводське (13 серпня).

Признаємось чесно, спочатку була ідея об’єднати два заходи, які близькі по датах, та відзначити День громади (тому що, саме на цей період припадає дата утворення Заводської ОТГ), але врахувавши, що в цьому році селу Угринь виповнюється 590 років, а це така поважна дата, що сміло може позмагатися із багатьма населеними пунктами України, і зокрема, із селищем Заводське, якому лише 36 років, було вирішено святкувати двічі. Із цього заходу ми і розпочнемо нашу історію.
Село Угринь, увійшовши до складу Заводської громади та отримавши поштовх до свого відродження, безперечно має чим похвалитися, тим більше, якщо мова йде про звичаї. Традиційно, в селі кожного року відзначають своє свято, але вже другий рік поспіль, воно відбувається якось не так. Можливо, справа в концертних номерах, які презентуються на стаціонарній відкритій літній сцені, яка була побудована лише минулого року. А, можливо, це тому, що до безперечних місцевих талантів, яких з кожним роком стає все більше і більше, долучаються запрошені гості. А ще ж, ноу-хау у вигляді пригощання всіх бажаючих смачними смаколиками від угринських господинь, відзначення почесного громадянина села, яким в цьому році стала Савуляк Марія Василівна, нагородження старожилів села та родин новонароджених дітей, а також сім’ї, яка в наступному році буде відмічати свою 60-у річницю. У всякому разі, село розвивається та живе, і територія, яку місцеві називають «метеча», стала місцем, яке кожного року буде заряджене гучною музикою та оплесками тільки на позитивні емоції. 
Селище Заводське свою ж 36-у річницю відзначило більш скромніше, ніж минулого року. Нагадаємо, свято було перенесено на більш пізнішу від запланованого дату, але після узгодження всіх організаційних питань, захід відбувся. Концертну програму, яку традиційно формують вихованці Заводської школи мистецтв та місцеві аматори в цьому році, як і в селі Угринь, доповнила талановита, чуттєва та прекрасна Наталія Стець, а також танцювальні колективи з м.Чортків. До вітального слова голови селищної ради Людмили Павлінської долучився депутат Верховної Ради України Олег Барна. Крім того, подяками та грамотами відмітили жителів Заводського, які своєю працею та вчинками допомагають робити селище кращим. Серед новозапочаткованої традиції – нагородження переможців у конкурсі на краще об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (до відома, в цьому році ними стали: І місце – будинок по вулиці Галицька 12, ІІ місце – Галицька 8, ІІІ місце – Галицька 10). 
І коли ретельні та довготривалі підготовки залишилися позаду, стихла музика та відпочили ноги від танців, можна сказати, що свята нам вдалися. 
Повний фотозвіт проведених заходів можна переглянути у  фотоальбомах:

День села Угринь - https://www.facebook.com/pg/zavodskagromada/photos/?tab=album&album_id=692535347615221

День селища Заводське - https://www.facebook.com/pg/zavodskagromada/photos/?tab=album&album_id=692535347615221


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь