A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

До відома головам ОСББ!

Дата: 31.08.2017 17:18
Кількість переглядів: 2084

ПАТ "Тернопільгаз" повідомляє!

                   Відповідно до пункту 6.1.,  "Правил безпеки систем газопостачання" (ПБСГ) затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 15 травня 2015 року N 285, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08 червня 2015 р. за N 674/27119 —  Безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів (ДВК) приватних житлових і громадських будинків забезпечує власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач).

         Перевірка і прочищення димових та вентиляційних каналів повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

         Згідно пункту 6.8 ПБСГ повторній перевірці димових і вентиляційних каналів підлягають:

- димоходи опалювальних печей, ємкісних газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно, - не рідше ніж один раз на рік (перед початком опалювального сезону), які працюють цілий рік, - два рази на рік (навесні і восени);

- димоходи опалювально-варильних печей - не рідше ніж два рази на рік: перед початком і після закінчення опалювального сезону;

- димоходи від газових проточних і ємкісних газових водонагрівачів для гарячого водопостачання ,рестораних газових плит (залежно від матеріалу) - не рідше ніж один  раз на 6 місяців (цегляні і керамічні димоходи) і не рідше ніж один раз на рік (металеві - з товщиною стінки не менше 3 мм, азбестоцементні, керамічні та із жаростійкого бетону).

         Вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими. У разі відсутності димових каналів вентиляційні канали підлягають перевірці один раз на рік.

         Перевірка і прочищення димових і вентиляційних каналів комунально-побутових об"єктів, житлових та громадських будинків оформляється актом.

         Один примірник акта перевірки і прочищення димових каналів передається газорозподільному підприємству. Строк зберігання актів - 12 місяців.

         Відповідно до  пункту 1.14 ПБСГ надійність ущільнення вводів і випусків інженерних підземних комунікацій повинен перевіряти власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач) щороку в осінній період і оформляти актом, в якому необхідно зазаначати їх технічний стан.

         Власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач) повинен стежити за станом будинкового ввідного газопроводу та його кріплення, фарбувати зазначений газопровід не рідше ніж один раз на 5 років.

        

         Враховуючи вищезазначені пункти Правил безпеки систем газопостачання, констатуємо:

1. У приватизованих багатоповерхових житлових будинках роботи з перевірки та чистки димових та вентиляційних каналів (далі ДВК) повинні виконуватися тільки спеціалізованою організацією, яка має дозвіл виданий Управлінням Держпраці та підготовлений персонал.

         ПАТ “Тернопільгаз” є спеціалізованою організацією, що має дозвіл на виконання робіт з підвищеної небезпеки, в тому числі з обстеження, ремонту та чищення ДВК (Дозвіл № 078.15.61, термін дії - до 13 вересня 2020р). В той же час, слід відмітити, що споживачі можуть отримати вищевказані послуги в будь-якій іншій організації, що має відповідний дозвіл на виконання цих робіт.

2. Перевірка справності димоходів та вентиляційних каналів проводиться за зверненням власника (балансоутримувач та/або орендар (наймач)). За результатами перевірки складається відповідний акт, один примірник якого залищається у власника (балансоутримувача).

3. Роботи з перевірки та чищення димових та вентиляційних каналів є додатковою платною послугою, яка надається споживачу тільки за заявою та за його рахунок. Вартість робіт з перевірки та чищення димових та вентиляційних каналів за заявкою споживачів обрахована на підставі проведених хронометражних спостережень.

4. Газове господарство стежить  за своєчасним наданням власниками Актів ДВК. У разі їх відсутності чи отриманні від спеціалізованої організації акта з негативним висновком, газове господарство зобов"язане відключити споживача від газопостачання, адже несправність ДВК загрожує виникненню аварійної ситуації та небезпекою отруєння мешканців будинку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь