A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заводська територіальна громада
Тернопільська область

Інформація на правову тематику

Як особі з інвалідністю реалізувати своє право на працю

Конституція України (ст.43) визначає, що кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

09:37:55 16.12.2020

Що потрібно знати про земельну реформу в Україні?

Навколо земельної реформи в Україні ведеться багато дискусій та суперечок: одні виступають її прихильниками, а інші – противниками.  Що потрібно знати громадянам про зміни в законодавстві щодо земельних питань.

09:37:26 16.12.2020

Встановлення факту родинних відносин

Родинні відносини - кровний зв'язок між людьми за певним ступенем споріднення (такими особами є  батьки, діти, баба, дід, прабаба, прадід, внуки, правнуки, брат та сестра, двоюрідні брати та сестри, тітка, дядько, племінниця, племінник. Відносини чоловіка та дружини не вважаються родинними.

09:36:46 16.12.2020

Домашнє насильство. Не мовчи!

Коли чуємо термін «домашнє насильство», то пов’язуємо його з нанесенням лише фізичної шкоди особі. Але воно проявляється в різних видах (фізичне, психологічне, сексуальне, економічне), які  порушують честь, свободу та гідність людини, а його жертви рідко звертаються за допомогою. Говорити про сам факт вчинення домашнього насильства болісно та неприємно, проте задля власної безпеки та безпеки рідних діяти потрібно впевнено та швидко. 

09:36:20 16.12.2020

Адвокат допоміг учаснику ДТП вирішити спір без звернення до суду

«Краще поганий мир, ніж добра війна» – все частіше юристи вдаються до альтернативних способів вирішення спору без звернення до суду. Завдяки переговорам, наприклад, вдається знайти спільне рішення, що значно економить час, допомагає уникнути емоційних стресів та судових витрат. Таким способом вирішення спору скористався клієнт Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який став потерпілим в ДТП.

09:35:10 16.12.2020

Що ж потрібно знати про державну цільову підтримку для здобуття професійної та вищої освіти?

Конституція України гарантує право на якісну та доступну освіту, яку можемо здобувати впродовж усього життя, право на доступність освіти, право на безоплатну освіту у випадках і порядку, визначених Конституцією та законами України.

15:23:44 28.10.2020

Відновне правосуддя для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення.

Злочини, вчинені неповнолітніми часто трапляються через різні обставини: вплив оточення, потреба в нових гострих відчуттях, бажання привернути до себе увагу дорослих. За скоєний злочин передбачено різні види покарання, в тому числі і позбавлення волі. Але для неповнолітніх, які вчинили злочин вперше, є шанс виправити ситуацію та повернутися до звичного життя. Цьому сприяє Програма  відновного правосуддя для неповнолітніх.

15:23:25 28.10.2020

Зняття арешту з майна у виконавчому провадженні

Арешт майна чи коштів  боржника – це тимчасове накладення заборони на право вчиняти будь-які дії щодо власного майна, наприклад, укладати договір купівлі-продажу, міни чи дарування та ін. Це означає, що навіть якщо боржнику не відома інформація про те, що його майно арештовано, то продати його або подарувати іншій особі він не зможе.

15:22:05 28.10.2020

Як батьку реалізувати право на декретну відпустку?

У сучасному суспільстві прийнято вважати, що сидіти вдома з дитиною – винятково жіноче заняття. Батько, який взяв відпустку по догляду за немовлям, в Україні все ще рідкість,  молодих татусів рідко можна зустріти з дитячим візочком у парку або на святі в дитячому садку.

15:21:30 28.10.2020

Як особа з інвалідністю відстояла право на отримання соціальної допомоги за час проживання на окупованій території України

Життя чоловіка склалося так, що він у зв’язку з окупацією, разом із матір’ю  покинув своє місце проживання у м. Макіївка Донецької області. Складність його життєвої ситуації полягає ще й в тому, що він є особою з інвалідністю з дитинства 1 групи. Згідно законодавства, чоловік перебував на обліку в Управлінні праці та соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання та отримував державну соціальну  допомогу як особа з інвалідністю. Проте  з листопада 2014 року виплати були припинені через те, що місцеві органи державної влади, зокрема відповідні органи соціального захисту, припинили свої повноваження, внаслідок тимчасової окупації міста.  Тобто протягом  5 років заборгованість по виплаті  державної соціальної допомоги за період проживання на окупованій території досягла суми в 150 922 грн.

15:20:44 28.10.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь